Oferta cukiernii Słodki Słowik - Kraków

Ciasta

Oferta ciast

Ciasta tworzymy z pasją i zaangażowaniem. Dobieramy składniki najwyższej jakości, aby nasze wyroby były zawsze dobre i świeże. Zachowujemy wszelkie normy i przepisy dotyczące wyrobów cukierniczych.

Ciasta z cukierni Słodki Słowik

Rodzaje ciast

Sernik

Tradycyjne i znane ciasto, wilgotna i puszysta masa serowa na kruchym spodzie wykończony polewą czekoladową.

Szarlotka

Ciasto na kruchym spodzie, z jabłkami zapiekanymi, z cynamonem wykończone pudrem, lub kruchą kratką.

Królewiec

Puszyste miodowe blaty i biszkopt czekoladowy, przełożony budyniem śmietankowym wykończone polewą marmurkową.

3-Bit

Ciasto na spodzie, z puszystego biszkoptu, przełożone budyniem śmietankowym kajmakiem oraz maślanymi herbatnikami, góra posypana kakao.

Dobosz

Galaretka, z dodatkiem drylowanych wiśni, położona na jasnym puszystym biszkopcie, pokryta kremem śmietankowym i wykończone prażonym kokosem z miodem.

Szachownica

Jasno-ciemne ciasto, ucierane przełożone fantazyjnie kremem tworzy kształt szachownicy.

Runo leśne

Ciasto ucierane, z dodatkiem szpinaku przełożone konfiturą z czarnej porzeczki i kremem budyniowym.

Sero-mak

Tradycyjny sernik, połączony z masą makową, z dodatkiem bakalii na kruchym spodzie.

Makowe

Puszysty wilgotny blat makowy, z dodatkiem jabłek bakalii i jasne blaty biszkoptowe, przekładane kremem.

Pychotka

Kokosowo-bakaliowy blat, przełożony jasnym i czekoladowym biszkoptem z dodatkiem kremu śmietankowego.

Baron

Mocno czekoladowe ciasto, z wkładką owocową i kremem kawowym.

Ptasie mleczko

Lekkie i puszyste masy owocowa i czekoladowa z warstwą galaretki.

Babka piaskowa

Cytrynowe, lub czekoladowo waniliowe ciasto, ucierane w formie okrągłej, lub prostokątnej.

Mazurek

Dwa kruche spody, przełożone konfiturami owocowymi, z dodatkiem skórki pomarańczowej i orzechów, wykończone masą kokosową i kolorową pomadą.

Keks

Puszyste ciasto, ucierane z dodatkiem bakalii.

Jogurtowe

Śmietankowo-jogurtowe ciasto, z dodatkiem świeżych owoców zalane żelem brzoskwiniowym.